Kaj je Impact Design?

 Kaj je Impact Design?

Impact Design

Ena od vsebin na letošnjem dogodku, 8.dnevi mediacij, bo tudi Impact Design.  Kaj sploh je to? Impact Design je sistemsko zasnovan  metodološki pristop za spremljanje in merjenje družbenih izzivov in rešitev s pozitivnim učinkom na družbo in okolje.

Primarno je to orodje za uveljavljanje podjetniške filozofije z visokim družbenim učinkom – filozofije, ki vpliva na razvoj in širjenje dejavnosti, proizvodov in storitev z največjim pozitivnim učinkom na družbo. Hkrati je tudi učinkovito orodje za podjetja in druge deležnike, saj vpliva na razvoj inovativnih in konkurenčnih izdelkov in storitev. Eden od  učinkov Impact design-a je v uspešni »prevajalski zmogljivosti«, prevajanju pogosto različnih »jezikov«, ki jih govorijo neprofitne organizacije, podjetja, javni sektor in drugi deležniki in tako pomaga krepiti medsebojno zaupanje.

Uporabljamo ga tudi kot orodje pri drugih dejavnostih, usmerjenih v pozitiven družben vpliv, v okviru neprofitnih in drugih modelov, oblikovanja politik in drugih procesov za povečanje učinka njihovih rešitev družbenih izzivov.

Več o  metodologiji Impact Designa vam bo predstavil mag.Primož Šporar v okviru Sekcije 2A Impact design in Mediacija (petek 30.9.22 ob 9h)